Persbericht Woningstichting Leusden

Mens-Zeist schenkt bank en boom aan Groenhouten

11 november 2021

Het afgelopen half jaar werkte Mens-Zeist Vastgoedonderhoud B.V. in opdracht van Woningstichting Leusden (WSL) aan de verduurzaming van 127 sociale huurwoningen in de wijk Groenhouten. Als blijk van waardering richting de bewoners voor de fijne samenwerking plaatste Mens-Zeist op het grasveldje aan de Wanmolen een bankje als nieuwe ontmoetingsplek in de wijk. Wethouder Fenneke van der Vegte nam gisteren samen met een wijkbewoner het bankje als eerste in gebruik.

Met vier schroeven bevestigden de wethouder samen met Landweg-bewoonster mevrouw Soffner, Willem van Tol van WSL en Jan Kanters van Mens-Zeist de plaatsing de houten bank. Jan Kanters legt uit: “In een halfjaar tijd verduurzaamden we hier 124 woningen. Midden in de coronaperiode, wat voor een extra uitdaging zorgde. We bedanken alle bewoners voor hun medewerking en het geduld, want we weten dat dit best ingrijpend was en veel overlast veroorzaakte. Daarom deze bank, als dank aan de buurt.”

De verduurzaming van Groenhouten is onderdeel van het Duurzaamheidsproject 2017-2024 van WSL. In dit project worden in totaal bijna 750 sociale huurwoningen verduurzaamd. “Met deze woningen staat de teller op 550 woningen in dit totale project,” legt Hans van Haastrecht (manager WSL) uit. “De spouwmuur en het dak zijngeïsoleerd, het glas is vervangen, er hangt er een nieuw ventilatiesysteem in de woning en er liggen zonnepanelen op het nieuwe dak. Een mooie samenwerking tussen de gemeente, Mens-Zeist, WSL én de bewoners!”

De aanwezige bewoners namen de complimenten met enthousiasme in ontvangst. “Een grote verbetering, dit hadden jullie jaren eerder moeten doen! En we konden gewoon in de woning blijven wonen. Het nieuwe glas zat er dezelfde avond gewoon weer in!”

Wethouder Van de Vegte benadrukte dat ontmoeting in dit project centraal stond. “Het werk vond vooral ook plaats in de woning, áchter de voordeur. We ontmoetten elkaar en leerden van elkaar. Het was even ongemakkelijk, zeker in deze tijd, maar het is gelukt! En nu kunnen we elkaar op deze mooie plek ook blijven ontmoeten.” Ook noemde de wethouder nog even de gaten in de dakrand, speciaal voor de gierzwaluw: “Als bioloog word ik ook daar erg blij van!”